Share this photo on Twitter Share this photo on Facebook

Look!

Posted by
Monique (Koh Samui, Thailand) on 5 August 2008 in People & Portrait.

Behalve vissen blijven er ook andere dingen achter in de visnetten zoals deze zeester. Deze jongen was op het strand bezig zijn ouders te helpen de netten schoon te maken. Omdat ik de jongen leuker vond dan de zeester, heb ik de focus op zijn gezicht gelegd, maar ik twijfel nog over deze foto.

Except fish other items also end up in the fishing nets like this starfish. This boy was helping his parents on the beach to clean the nets. I liked the boy more then the starfish, so I've focused on his face, but I'm still not sure what I think about this picture.

NIKON D50 1/800 second F/4.0 ISO 200 100 mm

Bedankt voor je bezoek en reactie op mijn fotolog. Opbouwende kritiek en een eerlijke mening over de foto wordt op prijs gesteld, want ik heb nog veel te leren! Meer foto's zijn te bekijken op mijn Pbase-site.
Mijn Spotlight en Color Spotlight foto's.


Thanks for visiting my photoblog and leaving your comment. I appreciate your honest opinion and constructive comments on my pictures, as I still have a lot to learn! You can see more pictures on my Pbase-site.
My Spotlight and Color Spotlight photos.


Webshop

Tiny from Emmen, Netherlands

Als je zeester ook scherp had genomen, had dat afgeleid van de jongen en je vond de jongen leuker.
Dus het onderwerp was de jongen, dus naar mijn idee goed gedaan.
Vind het een prachtfoto, van idd een mooie blije jongen.
groetjes en een fijne dag !

5 Aug 2008 5:26am

Dimitrios from ATHENS, Greece

cool

5 Aug 2008 5:46am

Jantine from Netherlands

Prachtige foto,mooie jongen,maar ik had ok nog een metscherpe ster genomen,maar misschien heb je die ook nog wel.....gr.Jantine

5 Aug 2008 5:56am

@Jantine: Nee, die heb ik helaas niet Jantine. Ik durf nooit lang genoeg te blijven te staan om een hele serie te maken, moet ik toch eens aan gaan werken :)

Erik from Amersfoort, Netherlands

leuke foto, hij ziet er erg blij uit.... en de focus keuze kan ik me wel in vinden !

5 Aug 2008 6:13am

dj.tigersprout from San Bruno, United States

great shot... hehe -- he looks a bit like Tiger Woods! :)

5 Aug 2008 6:14am

Monique from Netherlands

Snap je, dacht meteen, het had ook mooi geweest als je alleen de zeester scherp had genomen, maar dit is geen verkeerde keuze! Heel erg mooi zelfs, met dat frisse wit van zijn kleren en z'n trotse koppie, hij "zit"ook erg mooi in de foto qua compo!

5 Aug 2008 6:21am

Alette from Netherlands

In eerste instantie dacht ik "waarom is de ster onscherp" maar met je uitleg snap ik het helemaal. De jongen is ook leuk en lijkt idd een beetje op Tiger Woods :)

gr Alette

5 Aug 2008 6:21am

@Alette: Dat was ook de eerste opmerking die mijn man maakte! :) Ik probeer eigenlijk gewoon wat te experimenteren met verschillende scherptes, omdat het zo voorspelbaar is om alles scherp in beeld te brengen. Misschien ben ik gewoon malende en heb ik last van tropenkolder ...! Ja, Tiger is half Thai he!

Franka from Amsterdam, Netherlands

Ik begrijp je dilemma, maar in dit geval was mijn eerste gedachte: waarom is de zeester onscherp? De jongen toont de zeescherp en je blik wordt meteen naar het voorwerp in zijn hand getrokken...dat dan onscherp blijkt te zijn ;)
Heb je er ook een gemaakt met de focus op de zeester?

5 Aug 2008 6:33am

@Franka: Nee, helaas die heb ik niet :( Ben ook zo'n muts als ik foto's van mensen maak ... op van de zenuwen en opgelaten dat het niet goed valt en dan snel afdrukken en er vandoor ... :)

Franka from Amsterdam, Netherlands

Ik ben nog niet helemaal wakker: 'toont de zeescherp' moet natuurlijk zijn 'toont de zeester' zijn.
Een portret van de jongen met zeester kan ook, maar dan zou ik de focus op de jongen leggen omdat die op dat moment je onderwerp is.
Maar ik blijf het bewonderen als mensend durven te experimenteren, verkennen wat wel werkt en wat niet werkt. Veel beter dan alsmaar hetzelfde blijven doen.

5 Aug 2008 6:38am

@Franka: Neem aan dat je met 'portret' een close-up van de jongen bedoelt, want hij is nu toch in focus? Of ben ik nu nog niet wakker?! :)

Franka from Amsterdam, Netherlands

O ja, dat herken ik helemaal. Ik had het laatst met dat Japanse jongetje. Ik vroeg aan hem of hij voor de witte muur wilde gaan staan, toestemming aan zijn moeder gevraagd, etc. Ik voelde me ook heel opgelaten en dat kind wilde alleen maar rennen, dus alle foto's die ik snel-snel schoot waren eigenlijk onscherp.

5 Aug 2008 6:41am

Franka from Amsterdam, Netherlands

Je hebt volkomen gelijk: natuurlijk ligt de focus op de jongen en is het al een portret. Sorry (schaamrood op de kaken)... Wat ik bedoelde te zeggen is dat ik denk dat een portret de aandacht van de kijker moet leggen waar jij hem als fotograaf hebben wilt. In dit geval vind ik de onscherpe zeester een beetje afleiden. Maar zoals ik al zei: ik heb bewondering voor mensen die zich blijven ontwikkelen door voortdurend grenzen te verleggen en het onverwachte te doen. In die zin is je portret met zeester helemaal geslaagd :-))
(kun je al die onzin nog deleten die ik vanochtend geschreven heb?)

5 Aug 2008 6:49am

@Franka: Kan ik wel, maar doe ik lekker niet! :))) Veel te leuk om later nog eens terug te lezen :)

Els from Emmen, Netherlands

Nou ik vind de jongen ook leuker dan de zeester , dus twijfel maar maar niet meer over de foto hij is prachtig

5 Aug 2008 6:56am

PeterS from Spijkenisse, Netherlands

Ik val niet zo op jongens, wellicht dat daardoor mijn mening wat vertroebeld is.
Ik merk aan mezelf dat ik gefocused wordt op de jongen, maar dat de zeester heel snel de aandacht trekt. En hoe hard m'n ogen en hersenen ook werken, ik krijg het niet scherp.
Is wat frustrerend, maar daardoor is het wel een heel intrigerende foto.

En hij maakt de tongen los, dus een heel geslaagde keuze.

5 Aug 2008 7:09am

carla from Netherlands

Tiger Woods inderdaad in zijn jonge jaren, hij lijkt sprekend.
Herkenbaar trouwens je reactie over het fotograferen van mensen, ik heb precies hetzelfde.
Als je naar de foto kijkt wordt je oog enorm naar de zeester getrokken, en Tiger valt dan een beetje weg, dat is wel jammer, want het gaat om Tiger.....toch.
Wat wel leuk is, dat iedereen hier een andere mening heeft, je zet de mensen aan het denken, en dat is toch de bedoeling als je zo'n foto plaatst, dus doel bereikt zou ik zeggen.

5 Aug 2008 7:35am

Ank from Zwolle, Netherlands

Ik snap waarom je het zo gedaan hebt maar als ik de foto in het klein zie dan lijkt de zeester scherper en dan vind ik hem toch leuker. Misschien was voor het effect inderdaad leuk geweest om er meerdere te maken, scherp op hoofd, scherp op zeester en alles scherp maar ja je gêne om dat te doen begrijp ik volkomen, heb ik ook last van hoor.

5 Aug 2008 7:47am

callemie from Belgium

neen helemaal geen twijfel je wou de jongen fotograferen dus is je opzet toch geslaagd!
en ja heeft iets van de golfgod!

5 Aug 2008 7:48am

Sylvia from Netherlands

Mooi portret, goed gedaan maar toch lijkt me die zeester ook erg mooi en had ik die ook wel willen zien...:)

5 Aug 2008 8:07am

Linerberry from Sumner, Christchurch, New Zealand

What a beautiful shot...really captures the moment!

5 Aug 2008 8:18am

curieuzeneuzemosterdpot from Belgium

de jongen is inderdaad prachtig, maar de aandacht wordt getrokken naar hetgeen hij toont. daarom dat ik liever de ster scherp had gezien?

5 Aug 2008 8:39am

Frederik (FHFoto) from Leuven, Belgium

Heel mooi portret. Ik weet niet of het beeld even sterk zou geweest zijn moest de zeester ook scherp geweest zijn. Maar het is een heel leuk en eerlijk beeld. Het geeft een gevoel mee van hoe de streek is, een soort openhartigheid

5 Aug 2008 9:45am

J©NW from Rotterdam, Netherlands

Je wilt ons dus laten zien wat jíj mooi vindt?? Dat is dus helemaal geslaagd. Top!!
Gr Jan W

5 Aug 2008 10:01am

Ron from Saint Louis, United States

I love the bokeh and the slightly soft focus on the starfish ... his sweet, subtle, smile is truly the gem in this composition and you've captured that beautifully ... perhaps a step or two to the right might have given a more unobstructed view of his face - but, then again, he may have moved the starfish in front of his face again thinking that's where your interest lie. All in all its a lovely shot of this fine young man!

5 Aug 2008 10:48am

Robbie Veldwijk from Apeldoorn, Netherlands

Het is een keuze om de jonge scherp af te beelden maar de aandacht gaat bij mij naar de ster. Misschien was het dan ook wel cool om de scherpte daar te hebben. Ook denk ik dat het effect dat cool is van de jongen onscherp op de achtergrond. Maar dat zijn keuzes die gemaakt moeten worden...

5 Aug 2008 10:51am

Astrid from Netherlands

Ik zou ze allebei mee naar huis nemen ;-)
Helemaal leuk!

5 Aug 2008 1:12pm

boomkruiper from Netherlands

Allebei de keuzes zouden leuk zijn geweest maar dan had je dat heerlijke smoel er niet zo mooi opgekregen :) en in dit geval is hij interessanter dan de zeester denk ik ;)

5 Aug 2008 1:42pm

Dico from Netherlands

Knap kereltje (zonder bijbedoelingen uiteraard). In dit geval zou hij misschien de zeester een
beetje meer naar links moeten houden.

5 Aug 2008 2:37pm

@Dico: Ben ik helemaal met je eens Dico, maar hij dacht natuurlijk dat ik een foto wilde van de zeester en niet van hem, dus ik was al blij dat ie niet z'n hele gezicht blokkeerde :)

Eleftheria! from Athens, Greece

Very very big and strange color this starfish!

5 Aug 2008 2:46pm

Marcie from United States

Have never seen a starfish as big as that. WOW!

5 Aug 2008 3:05pm

zOOm from Paris, France

Stunning colours in the background... he seems proud to show us this big starfish !
To answer your question about the image of the day... well, I've done from nothing... all the work has been proceed with Photoshop.

5 Aug 2008 3:23pm

antsje from leeuwarden, Netherlands

Ben het helemaal met je eens de jongen is mooier dan de zeester om op te foto nemen

5 Aug 2008 3:30pm

Evelyne Dubos from Le Mans, France

Joli portrait, il a un sourire très doux. Bonne idée le flou sur l'étoile de mer que l'on devine en premier plan, cela donne de la profondeur et le regard se concentre ensuite sur le visage.

5 Aug 2008 5:11pm

@Evelyne Dubos: Thanks Evelyne and what a beautiful name in French ... l'étoile de mer!

Ajeetje from Annen, Netherlands

Leuke foto...:-)
Leefde de zeester nog?
De jongen vond deze buit wel leuk zo te zien.
Gr, Aly

5 Aug 2008 5:50pm

FotoAnna from Netherlands

Begrijp het helemaal...
maar toch had ik de zeester scherp gehouden...
want daar gaat de foto over...
Lieve knuffff groetjes van Anna

5 Aug 2008 6:13pm

xraypictures from Bredene, Belgium

Mmm. Ik vind het een heel geslaagd portret maar als ik wat langer blijf kijken krijg ik het gevoel dat de zeester zweeft voor de jongen. De DOF is net iets te hard. een klein beetje meer detail in ster en vooral de hand had het net een tikkeltje aangenamer gemaakt om naar te kijken. Nu, ik heb eigenlijk niet veel recht van spreken ivm portretfoto's en je zult wel weten waarom :-) .

5 Aug 2008 6:22pm

Ina from Krugersdorp, South Africa

Beautiful capture!

5 Aug 2008 6:25pm

P-TER from Roeselare, Belgium

Waar moet je aan twijfelen, je compositie zit goed, je belichting is perfect, mooi scherpte op het gezicht, het onderwerp is aangenaam, ... . Buitengewoon prachtig Monique!
PS Mijn Aminus3 fotoblog gebruik ik vooral voor foto's die al op mijn andere site te zien waren, waarvan ik ze wat beter vind. Op mijn gewone blog doe ik in de stijl verder die je gewoon was.
Gr.
P-TER

5 Aug 2008 7:41pm

Anita from West Nottingham, United States

I think focusing on his face was the right approach.

5 Aug 2008 9:23pm

Rui from Leiria, Portugal

... and this photo looks very good! :) Good work!

5 Aug 2008 9:35pm

Frans from Netherlands

Ik kan begrijpen dat je twijfelt over deze foto ook voor mij is hij het net niet misschien heb je een met de zeester scherp en niet voor het gezicht.

OT: De Agapornis broed niet hier het zijn ontsnapte vogels.

Gr. Frans

6 Aug 2008 8:51am

Wim from Los Llanos, Spain

Als snapshot vind ik het geslaagd moment van "kijk eens wat ik hier heb" en dan kijk ik en zie dat het een zeester is maar dat is niet zo belangrijk, het is het guitige gezicht van de jongen die de zeester met vloeren handjes in de lucht houd alsof hij niet gebeten wil worden. Elke beschouwer zal en kan natuurlijk een ander verhaal ophangen.

6 Aug 2008 2:33pm

Sasmito from Jakarta, Indonesia

I love the boy's expression. Look so satisfied. Great shot!

6 Aug 2008 3:23pm

NIKON D50
1/800 second
F/4.0
ISO 200
100 mm

boy
100mm
tokina
jongen